Skip to main content

Een mooi gebit voor iedereen

Werken als orthodontie-assistente

Jij zorgt voor een perfecte glimlach en vergroot daarmee het zelfvertrouwen van mensen.

Elke orthodontiepraktijk is anders, dus ook je werk kan verschillen. Vind de best passende praktijk voor jou. Binnen PDA vind je veel mogelijkheden, collega’s door het hele land en een mooie dosis ondersteuning.

Werken als orthodontie-assistente

Werken als Orthodontie-Assistent: zo afwisselend

Je ondersteunt de orthodontist bij de voorbereiding, uitvoering en afronding van behandelingen bij patiënten. Afhankelijk van de praktijk gaat het dan om het maken van orthodontische afdrukken/wasbeet, scans met een 3D scanner, foto’s, het plaatsen van vaste apparatuur (slotjesbeugel) en uitneembare apparatuur, aligners (transparante hoesjes), plaatsen van banden en vaste retainers (spalken), het geven van instructies voor mondhygiëne, het uitvoeren van controles en het verwijderen van apparatuur.

Hoe je werkdag er precies uitziet, verschilt per praktijk. Maar vaak start een praktijk met consulten in de ochtend, het opzetten van behandelplannen, contact opnemen met tandartsen, kaakchirurgen of parodontologen. Als assistent heb jij je eigen programma. Je plaatst en verwijdert bijvoorbeeld beugels, maakt afdrukken en foto’s en reinigt alle instrumenten. In de middag staan er dan bijvoorbeeld controles op de planning. Zie jij het al zitten; werken als orthodontie-assistente in een van onze praktijken?

Zoek je een goede balans tussen werk en privé, dan zijn er ook voldoende mooie opties. Want je kunt bijvoorbeeld 24 uur per week werken bij sommige praktijken en wil je juist meer uren werken, dan zijn er ook praktijken die dat te bieden hebben.

Blijven groeien

Wil je je blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld in sterker communiceren of het optimaal onderhouden van de instrumenten, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Vanuit de PDA Academy helpen we je om continu bij te blijven in je vakgebied. Ben je nog niet opgeleid tot orthodontie-assistent, maar wil je dit graag? Dan zit je goed bij PDA want wij bieden je die opleiding.

Technologie voor hoogwaardige orthodontie

In orthodontie staat de techniek niet stil. Wij helpen je vanuit DPA graag om bij te blijven in alle ontwikkelingen van nieuwe behandelmethoden, nieuwe apparatuur en manieren om het meest efficiënt te werken. Zo wordt werken als orthodontie-assistente niet alleen makkelijker, maar ook leuker.

Start je als orthodontie-assistent(e) bij PDA dan

  • WERK JE IN EEN GEZELLIGE SFEER MET LEUKE COLLEGA’S

  • Kom je binnen bij de mooiste praktijken bij jou in de buurt

  • Kun je je blijven ontwikkelen, specialiseren en doorgroeien

  • Word je onderdeel van een professioneel en sociaal netwerk

  • Ontvang je alle ondersteuning waardoor jouw werk makkelijker wordt

  • Is er ook aandacht voor leuke activiteiten zoals een hapje eten of samen de kroeg in, zodat je collega’s van andere praktijken beter leert kennen

Laatste updates in je mailbox

Wil jij graag je carrière een kickstart geven bij Prime Dental Alliance? Schrijf je dan in voor deze alert zodat jij als eerste een seintje krijgt van onze opleidingen of stages.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam