Skip to main content

Patiëntenzorg van het hoogste niveau

Werken als tandartsassistente

Jij helpt mensen aan een gezond gebit. Dankzij jouw ondersteuning verloopt elke behandeling in de tandartspraktijk op rolletjes. Je wordt blij van de samenwerking en de afwisseling in je werk. Wij helpen jou vanuit PDA aan extra bijscholing, slimme vernieuwingen in de apparatuur waarmee je werkt en een mooi netwerk van collega’s door heel Nederland. En dat terwijl je in de tandartspraktijk bij jou in de buurt onderdeel bent van een leuk team.

Werken als tandartsassistente

Werken als tandartsassistente: jouw ontwikkeling

Jij biedt graag de beste zorg aan patiënten, zodat zij een fijne ervaring hebben binnen de tandartspraktijk. Wil je meer leren over hoe je omgaat met verschillende behoeftes van patiënten of hoe je de samenwerking binnen de praktijk kunt verbeteren, dan zit je goed binnen PDA. Wij bieden je namelijk allerlei trainingen om jezelf verder te ontwikkelen. Zo blijf je steeds op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen in de tandheelkunde en ontdek je hoe je je werk beter kunt inrichten. Dat scheelt je stress. Wil jij ook groeien in je vak? Je kunt via de PDA Academy doorgroeien naar bijvoorbeeld de functie van Preventieassistent of Paro-preventieassistent.

Of je nu assisteert bij tandheelkundige ingrepen, het maken van röntgenfoto’s of dat je de instrumenten steriliseert, jij zorgt voor een stralende glimlach bij heel veel mensen. Je ziet mensen met allerlei gebitsproblemen en voor gewone controles. De een is angstig en de ander is heel relaxed. Afhankelijk van de praktijk waar jij gaat werken kan de focus net even verschillen; bij de een werk je bijvoorbeeld vooral met kinderen, bij de ander met angstige patiënten of zie je werkelijk alle soorten mensen.

Een veelzijdige professional

In welke praktijk je ook gaat werken, als tandartsassistente sta je midden in het team. Je hebt intensief contact met alle collega’s en leert zo ook veel over wat zij doen en denken. Heb jij net iets geleerd over een nieuwe behandelmethode, dan kun je dat weer delen met je team.

Binnen PDA vind je allerlei verschillende tandartspraktijken; bij de ene praktijk assisteer je vrijwel alleen de tandartsen bij de behandelingen, bij de andere praktijk wissel je het assisteren af met baliewerk. Bij welke praktijk je ook terechtkomt, je werk is altijd heel afwisselend. Je houdt de administratie (patiëntendossiers) bij, je zorgt dat klinische protocollen worden nageleefd, je verwelkomt patiënten, je maakt materialen voor vullingen en gebitsafdrukken klaar, enz.

Technologie voor hoogwaardige tandheelkunde

Als alliantie kunnen wij de tandartspraktijk veel bieden. We helpen bijvoorbeeld met de integratie van nieuwe technologieën binnen jouw tandartspraktijk. En we ondersteunen je in het efficiënte gebruik van digitale systemen en innovatieve behandelingsmethoden. Zo maken we je werk als tandartsassistent makkelijker.

Start je als tandartsassistent(e) bij PDA dan

  • werk je in een gezellige sfeer met leuke collega’s

  • Kom je binnen bij de mooiste praktijken bij jou in de buurt

  • Kun je je blijven ontwikkelen, specialiseren en doorgroeien

  • Word je onderdeel van een professioneel en sociaal netwerk

  • Is er ook aandacht voor leuke activiteiten zoals een hapje eten of samen de kroeg in, zodat je collega’s van andere praktijken beter leert kennen

  • Ontvang je alle ondersteuning waardoor jouw werk makkelijker wordt

Laatste updates in je mailbox

Wil jij graag je carrière een kickstart geven bij Prime Dental Alliance? Schrijf je dan in voor deze alert zodat jij als eerste een seintje krijgt van onze opleidingen of stages.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam